Catering

Vi serverar traditionell husmanskost gjord med stor omsorg på säsongens råvaror.

På festmenyn, som också följer säsong, finns följande att beställa:
Oxfilé, helstekt rotselleri med hasselnötter och hårdost, tryffelsky, säsongens svamp,
rostade potatiskuber. Pris 280: –
Lammytterfilé, jordärtskocka i grädden med mandel och dragon, rostad sparrispotatis, sky.
Pris 260: –
Hjortinnerfilé med stomp på mandelpotatis, syltade päron, kantarellsås. Pris 280: –
Röding, rostade morötter med skaldjurssky, kräftkött och dill, potatisbakelse. Pris 240: –
Torskrygg med pepparrot och brynt smör, kokt potatis. Pris 220: –
Risotto med Karl Johan svamp och västerbottenost. Pris 220: –
Rotsellerirullar fyllda mes säsongens svamp, friterade jordärtskockor, smörsås. Pris 220: –

Förslag på förrätter:
Hummersoppa. Pris 140: –
Västerbottengratinerad kantarelltoast. Pris 120: –
Gravlaxtoast (med hovmästarsås). Pris 120: –
Säsongens svampsoppa och varmt bröd på skrädmjöl med smör. Pris 120: –
Rätterna läggs upp på tallrik. Minsta antal är 10 personer

 Vill ni samlas och äta en riktig husmanskostmiddag i avskildhet i en av våra lokaler så har vi några förslag
Kalvlever Anglais. Pris 180: –
Friterad färsk spättafilé med remouladsås. Pris 180: –
Hemma rimmad lax med stuvad potatis, confiterad fänkål. Pris 180: –
Stekt saltsill med löksås och lingon. Pris 180: –
Biff Rydberg. Pris 180: –
Egengjorda fina små kåldolmar med gräddsås och rårörda lingon. Pris 180: –
Kalv i dill. Pris 180: –
Rätterna läggs upp på tallrik. Minsta antal är 10 personer

Köp till en av våra goda desserter:
Skånsk äpplepaj på kavring, hemkokt vaniljsås. Pris 90: –
Suffléplättar, jordgubbskompott och jordgubbsglass. Pris 90: –
Choklad paj (chokladtryffel, nötter) med lättvispad grädde. Pris 90: –
Fattiga riddare, sockerstekt frukt, vaniljglass. Pris 90: –
Creme caramel. Pris 90: –
Minsta antal är 10 personer

Smörgåstårtor:
Smörgåstårta med kallrökt och varmrökt lax, skaldjur.
Smörgåstårta med rostbiff, pastrami, bacon, pastej och pepparrot.
Våra smörgåstårtor görs från 8 portioner och uppåt och kostar 100: – per portion. 

 Landgångar:
Blandad landgång
med lax, böcklingpastej, handskalade räkor, rostbiff, bacon, pepparrot, ostar, marmelad och frukt (på vitt bröd eller kavring)
Fisk och skaldjurslandgång med lax, böcklingpastej, handskalade räkor, ägg, sill, ostar, marmelad och frukt (på vitt bröd eller kavring)
Våra landgångar kostar 165: –

  • Bra att veta:

Vi behöver din beställning minst 4 arbetsdagar i förväg.

I samband med beställning av mat finns möjlighet att hyra lokal både för större och mindre sällskap. Även Du som inte bor på Södertorpsgården är välkommen att beställa mat och hyra lokaler. Som vår hyresgäst erhåller Du alltid förmånliga rabatter. Vid slutna sällskap går det bra att medtaga vin eller annan dryck.

Har Ni frågor angående maten ringer Ni till köket på 040 – 96 15 14. Har Ni frågor angående lokaler eller vill delta i våra organiserade fester så ringer Ni till receptionen 040-19 33 13. Vi i restaurangen har öppet alla dagar i veckan mellan kl.10.00 och 15.00, receptionen har samma öppettider men håller stängt över helgen.  Beställningarna som serveras efter stängningsdags och kräver personalnärvaro debiteras extra.                                        

Vi arbetar för en trevligare vardag för Malmös seniorer. Varmt välkomna.